Verrassende natuur

Prachtige natuurgebieden

Bij een vakantie in Zeeland denken de meeste mensen aan het strand en de zee. De naam Zeeland zegt al genoeg. Het land ligt, zonder de dijken die het water tegen houden, ook in zee. Het is heerlijk om langs de schone en brede stranden te wandelen, uit te waaien of zelfs een verfrissende duik te nemen.  Het strand is niet het enige wat Zeeland een aantrekkelijke vakantiebestemming maakt. Zo heb je op het schiereiland Walcheren ook twee prachtige natuurgebieden die de moeite waard zijn te bezoeken!

  • Damherten

Natuurgebied Oranjezon

Het natuurgebied Oranjezon is een leefgebied vol flora en fauna. Dit komt door het water, bossen, duingraslanden en de duinen met hun dichte struwelen. Tijdens een bezoek aan het gebied kan je zomaar een aantal reeën tegen komen. Tegenwoordig wonen er ook een flink aantal damherten in het gebied. In het najaar komen de trekvogels af op de bessen die in het gebied in overvloed zijn. Het gebied kun je bewandelen aan de hand van wandelroutes. Er zijn maar liefst 3 wandelroutes gemarkeerd in het gebied.

Tip: Bij de ingang vind je een kleine expositie met informatie over de geschiedenis van de natuur in het gebied.

  • terra maris.jpg

Natuurgebied De Manteling

In het noorden van het eiland Walcheren vind je het natuurgebied De Manteling. Dit is een uniek bos, waarom? Het bos is gevormd door de zeewind en het beschermd ook nog eens Noord-West Walcheren tegen de koude zeewinden. Waar dit vroeger een gebied was waar rijke kooplieden een huis hadden is het nu een beschermd natuurgebied. Bezoekers komen hier voornamelijk om lekker van de natuur te genieten. Pak het bospad na een dagje strand, een echte aanrader! 

Tip: In de Mantelinge staat het Kasteel Westhove welke een bezoek meer dan waard is.