Dummy
  • Walcheren.jpg

Walcheren

Eigenlijk is er op Camping de Pekelinge al zoveel te doen dat je de camping niet meer af hoeft, toch is het de moeite waard er op uit te trekken. Camping de Pekelinge is gelegen op het levendige schiereiland Walcheren, het hart van Zeeland. Maar juist omdat de camping zich achter de hectiek van de kuststrook bevindt, is de directe omgeving toch heerlijk rustig. Het wordt duidelijk wat het betekent om onder de zeespiegel te leven als je op de Westkapelle Zeedijk staat. Walcheren is niet alleen geschikt voor rustige activiteiten, maar ook voor de actieve bezigheden. Zo kun je er heerlijk wandelen, skeeleren, fietsen, paardrijden en watersporten. Kom gerust langs de receptie om te vragen naar de mogelijkheden op het schiereiland.

  • Oostkapelle.jpg

Oostkapelle

Vanaf de camping wandel je via het landgoed Buiten Pekelinge in een kwartier richting het dorpje Oostkapelle. Hier vind je verschillende winkels en restaurants. Natuurlijk ga je ook naar Zeeland voor het strand; je bent immers niet voor niets in Zeeland. Bij mooi zomerweer geniet je van de zon, maar ook bij wat minder weer is het strand de moeite waard en kun je er heerlijk uitwaaien.

Wist je dat het prachtige brede zandstrand van Oostkapelle maar 3 km van de camping vandaan is en het al jaren in de top 10 van schoonste stranden van Nederland staat?

  • Domburg.jpg

Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Vroeger kwamen gasten hier om te kuren, tegenwoordig biedt Domburg veel meer dan dat. In de zomermaanden is het in Domburg lekker druk en gezellig in de winkels, restaurants en op de terrassen. Als je in Domburg bent is het zeker de moeite waard om de Mondriaansroute af te leggen, om een goed beeld te krijgen van het leven van de schilder Piet Mondriaan.

Wist je dat de afstand naar Domburg maar 6 km bedraagt? Perfect om op de fiets heen te gaan!

  • MIddelburg.jpg

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland: Middelburg. Een dagje naar Middelburg is een dag vol cultuur. Middelburg heeft de meeste monumenten per m2 in heel Nederland. De rijke geschiedenis van Middelburg kun je nog steeds ervaren tijdens een wandeling door de binnenstad, het beklimmen van de hoge Lange Jan en tijdens een rondvaart door de prachtige grachten.

Uit tip: bezoek het Zeeuwse museum om historische kunstschatten te bewonderen.

  • Vlissingen.jpg

Vlissingen

Bij een dagje Vlissingen mag een strandwandeling over de boulevard niet ontbreken. Tijdens de wandeling ervaar je de marine sfeer van de plaats door de vele schepen die voorbij varen. Vanuit de uitkijktoren het Arsenaal kun je Vlissingen en haar omgeving van boven bekijken. Ontdek tijdens je bezoek het Keizersbolwerk met een bomvrije looproute en de overblijfselen van de Gevangentoren.

Uit tip: als je meer wilt weten over het leven rond en op het water is het Arsenaal maritiem museum wat voor jou!