Animatieprogramma

Zaterdag 27 mei ochtend

2 Zaterdag 27 mei middag

3 zondag 28 mei ochtend

4 zondag 28 mei middag

7 zondag 29 mei ochtend

zondag 29 mei middag

1 Zaterdag 3 juni ochtend

2 zaterdag 3 juni middag

3 Zondag 4 juni ochtend

4 Zondag 4 juni middag

Te doen omgeving Oostkapelle

Week 21

Woensdag 24 mei 13.30 en 15.30 uur  Bij-kletsen met de imker. Onze huisimker neemt je mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk? En wat doen bijen in de winter? Je leert het allemaal van onze Imker.  Deelname: entreeprijs museum 

Donderdag 25 mei 13.30 uur Samen wandelen. Inwoners en toeristen kunnen elkaar ontmoeten en samen een mooie route wandelen in en om Oostkapelle! Er zijn verschillende routes van 5 en 10 km beschikbaar. Verzamelplaats: voetbalkantine (Magnolialaan 33). Kosten: € 1,50 p.p. (inclusief route en bakje koffie of thee!)

Vrijdag 26 mei 10.00 - 17.30 uur Kunstroute Oostkapelle Tijdens de Kunstroute Oostkapelle laten meerdere kunstenaars hun werken zien op verschillende locaties. Er is een gevarieerd aanbod zoals: schilderen, beeldende kunst, keramiek, glas in lood, quilts, bonsai, kaartknipkunst.

Vrijdag 26 mei 11.00 uur Kijkje achter de schermen van het zee Aquarium bij Terra Maris. In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de Oosterschelde en aan de Noordzeekust voorkomen. Op gezette tijden zal onze aquariumspecialist en maritiem bioloog Jan van der Veen je meenemen in deze verwonderlijke onderwaterwereld van zeesterren, kwallen, anemonen en sepia’s. Ook worden de vissen gevoerd. Deelname: entreeprijs museum

Zaterdag 27 mei 10.00 - 17.30 uur Kunstroute Oostkapelle Tijdens de Kunstroute Oostkapelle laten meerdere kunstenaars hun werken zien op verschillende locaties. Er is een gevarieerd aanbod zoals: schilderen, beeldende kunst, keramiek, glas in lood, quilts, bonsai, kaartknipkunst.  

Zaterdag 27 mei 10.00 -17.00 uurBezoek korenmolen d’Arke Noordweg 2. Deze ronde stenen stellingmolen dateert uit 1858 en is nog steeds in bedrijf. Bij voldoende wind wordt er gemalen.

Zaterdag 27 mei 14.0 uur – 15.00 uur Orgelconcert Zionskerk

Zondag 28 mei 15.00 uur – 17.00 uur livemuziek van D-FOUR  Het Kaslokaal Pop, soul, blues, met af en toe een rock of jazzy uitstapje. Uptempo, ballads, akoestisch of swingen en uit je dak gaan: als je maar plezier hebt! D-Four and More geeft je een muzikale reis door de tijd. Aanmelden: niet nodig, kom lekker luisteren.

Zondag 28 mei 10.30 - 11.30 uur Yogales verzamelen voor 't Zeecafe' en dan zoeken we een plekje op het strand. Zonder opgave, je kunt gewoon komen aanwaaien. Docent: Corrine Schot Yoga, Herbs & Flow. Kosten: 13 euro. Info: info@yogaherbsandflow.nl www.yogaherbsandflow.nl

Maandag 29 mei 10.00 uur – 16.00 uur Nationale Kerkendag. Er zijn honderden kerkgebouwen geopend om eens binnen te kijken, te luisteren naar muziek, een praatje te maken of een kaarsje te branden. In Oostkapelle is de Dorpskerk, Waterstraat 2, geopend.

Maandag 29 mei 10.00 en 16.00 uur  Zeeuwse Ambachtenmarkt. Bezoek op 2 e pinksterdag de eerste Zeeuwse ambachtenmarkt in de landschapstuin van Terra Maris en waan je in het Zeeland van Toen. Kijken, leren, proeven en vooral veel zelf doen! Ontdek o.a. hoe Zeeuwse babbelaars worden gemaakt, wat een touwslager is, hoe zijde kan worden beschilderd en wat een houtdraaier doet. Snuffel lekker rond tussen verschillende kraampjes met bijzondere Zeeuwse souvenirs: Dat en nog veel meer is er te beleven! Deelname: entreeprijs museum

Maandag 29 mei 10.00 uur Excursie Buitenplaats Overduin. De buitenplaats  is één van de weinige Walcherse buitenplaatsen die nog zeer goed bewaard is gebleven. Aan de zuidkant van de weg bevinden zich de in oude luister herstelde gebouwen van deze buitenplaats en het in landschapsstijl aangelegde historische park. Aan de noordkant is het bij de buitenplaats behorende Oranjebos, met prachtige, zeer oude bomen en de markante Prinsevijver: een restant van een oude kreek die naar het noorden in de zee uitstroomde. Samen bezitten ze een unieke natuur en vertegenwoordigen ze een bijzondere cultuur- en historische waarde voor en van Walcheren. Het vertrekpunt voor de excursie is: het eerste hek van Overduin aan de rechterkant van de Koningin Emmaweg (gezien vanaf Vrouwenpolder in de richting van Oostkapelle). De wandeling zal ongeveer 1,5 duren. Kosten € 3,00, kinderen tot 12 jaar € 1,50. Leden van IVN gratis. Aanmelden bij activiteiten@ivnwalcheren.nl.

Kinderclub

De kidsclub is in de zomervakantie elke zondag tot donderdag geopend van 10:00 tot 12:00 uur. De kinderen kunnen hier altijd binnen lopen voor leuke spellen, het maken van knutselwerkjes en het spelen met vakantievriendjes.

Sport en Avontuur team

Voor de oudere kinderen die sportief bezig willen zijn organiseert het ‘sport en avontuur team’ verschillende (buiten)sportactiviteiten zoals  diverse balsporten zoals Poull Ball. De klimwand, boogschieten en lasergamen zijn ook erg populair bij de papa’s en mama’s. Voor nog meer uitdaging bieden we DE ultieme familiebootcamp aan, waarbij je samen met je familie een complete workout doet op een leuke en gevarieerde manier. Daarnaast kun je in de zomer meedoen aan een gave colorrun of heerlijk schuimen in tijdens de schuimparty!